Wondermooi natuurschoon

Vanuit Queenstown zijn er bij verschillende aanbieders tours te boeken naar het wereldberoemde natuurpark Milford Sound. Met een kleine boot vaar je door het fjord van 22 kilometer tot aan de Tasman Zee. Onderweg zie je immense bergen, rotsen waarop zeehonden families huizen en metershoge watervallen. En als je geluk hebt is het mogelijk om dolfijnen te spotten! Tijdens mijn tocht zwommen vrolijke tuimelaars met de boot mee en zorgden voor uitgelaten medepassagiers.

Een dagtrip met de bus is een goedkope manier om er te komen. Het is een lange dag, maar zeker de moeite waard. Tijdens de busreis van 4 uur heen en 4 uur terug worden er genoeg stops gemaakt om de benen te strekken. Deze onderbrekingen zijn lang genoeg om te kunnen genieten van de indrukwekkende natuur en een echte Nieuw Zeelandse ‘pie’, een bladerdeeg taartje met hartige vulling van lam, kip of hert.

Er zijn natuurlijk ook snellere opties om dit natuurschoon te kunnen bewonderen. Zo vlieg je bijvoorbeeld per helikopter in korte tijd naar Milford Sound, met oogverblindende vergezichten op het fjord, de gletsjers en bergtop Mitre Peak, maar hier hangt wel een prijskaartje aan van een paar honderd euro.
Eventueel overnachten (al dan niet in je eigen camper) behoort ook tot de mogelijkheden. Met de auto is het ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Queenstown. Check het hier: www.fiordland.org.nz en hier www.glaciersouthernlakes.co.nz/scenic-flights/milford-flights