Woestijnsurfen

Bur Dubai betekent ‘vaste land’ of ‘oude stad’. Maar oud is het zeker niet. De centrumwijk Bur Dubai is het moderne gedeelte van Dubai. Hier vind je de grote hotels, winkelcentra en restaurants.

Midden in Bur Dubai ligt het kleine historische Al Bastakiya. Deze wijk is een openlucht museum (gratis toegankelijk) en laat zien hoe Dubai er uitzag voordat de olie uit de grond kwam. Kleine steegjes, lemen huisjes, windtorens en kamelen bij een bedoeinetent staan in groot contrast met de kolossale wolkenkrabbers van het moderne Dubai op de achtergrond.

Om aan de hectiek van de stad te ontsnappen kun je een avontuurlijke woestijnsafari boeken, een favoriete vrijtijdsbesteding van de inwoners van Dubai. In een 4WD laat je je rondcrossen over de oranje zandheuvels in de woestijn even buiten de stad. Niet aan te raden als je last hebt van wagenziekte. Een even leuk en avontuurlijk alternatief is sandboarden, de hipste sport in de Emiraten op dit moment.

Niet zo avontuurlijk ingesteld? Een ritje op een kameel behoort ook tot de mogelijkheden. De meeste safari’s hebben een diner inbegrepen in een safarikamp in de woestijn.
Terwijl de zon achter de zandduinen zakt en de woestijn van oranje naar rood kleurt, eet je rond een kampvuur traditionele Arabische gerechten en stelen buikdanseressen de show.