Wat, wat en nog een wat

De buurt rondom de Khao San Road is de perfecte plek om je verdere reis te plannen. Op elke straathoek zit wel een reisburo om vliegtickets, busreizen, taxi’s of treinreizen te regelen.
Hier kun je ook terecht voor interessante dagtrips in de omgeving. De meeste excursies zijn in een dag te doen of als je meerdere plekken wilt bezoeken zijn er ook opties voor meerdere dagen met overnachting(en).
Wil je er liever individueel op uit om de highlights rondom Bangkok te bezoeken dan kan dat ook prima met de trein, bus of scooter.

Een van de highlights is het historische Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand, wat 400 jaar geleden nog Siam heette.
Om een compleet beeld van de geschiedenis van het land te krijgen te krijgen ga je naar Wat Chai Watthanaram, gebouwd in de stijl van de Khmer, Wat Phra Mahathat, met het boeddha hoofd verscholen tussen de wortels van een boom, Wat Phra Si Sanphet, de koninklijke tempel en Wat Lokayasutharam, met de 7 meter lange liggende boeddha. De tempelcomplexen liggen vrij dicht bij elkaar. Er zijn nog meer ‘watten’ (‘Wat’ betekent ‘tempel’ in het Thais) in de omgeving dus je kunt er rustige meerdere dagen doorbrengen maar met een dagexcursie bezoek je de belangrijkste.