Urban Jungle

De Dubai Creek verdeelt het centrum van Dubai in twee delen. Bur Dubai aan de ene kant en de wijk Deira aan de andere kant van de rivier. In vroegere tijden werd de Dubai Creek gebruikt door parelvissers. Tegenwoordig dient de Creek als oversteekplaats tussen de twee wijken. Een abra, een klein houten bootje, dient als watertaxi, en vaart de Creek op en neer.

In Deira herleeft het oude Dubai met zijn souks en kleine winkeltjes. Hier vind je de Spice Souk met exotische kruiden, linzen, bonen, dadels en noten. Maar ook traditionele handgemaakte leren slofjes, versierd met kralen en kleine spiegeltjes zijn hier te koop. Op de Gold Souk kun je terecht voor goud en sieraden.

Aan het einde van de Dubai Creek, in het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary overwinteren exotische trekvogels. In dit gebied kun je flamingo’s en andere vogelsoorten bewonderen. Er zijn twee plekken opengesteld voor toeristen, de Magrove Hide en de Flamingo Hide. www.visitdubai.com/en/pois/ras-al-khor-wildlife-sanctuary

Wil je een bezoek brengen aan een tropisch regenwoud? Ook dat kan in Dubai. Er is een indoor regenwoud opgezet waar naast tropische planten ook spinnen, slangen en kikkers leven.