Sushi-trein

Kyoto is een geweldige stad om te shoppen. Het moderne winkelgedeelte is groot, bestaat uit een paar straten en is lekker overzichtelijk. Hier vind je Zara, H&M, shoppingmalls, Japanse ketens en een overvloed aan restaurants.

Ik heb heerlijk en betaalbaar gegeten bij Kappa Sushi. Ik moest er wel even naar zoeken want van buiten valt het niet op.
Op een transportband komen verschillende soorten sushi’s, sashimi en desserts voorbij. Wil je iets bestellen wat niet op de band staat (of een drankje) dan kun je dat intoetsen op het computerscherm boven je hoofd waar het hele menu opstaat.
Wanneer jouw bestelling in aantocht is gaan de lampjes van je menuscherm knipperen en begint er elektronische muziek te spelen.
Te vinden aan de grote winkelstraat Kawaramachi Dori, een paar deuren naast de H&M.

Voor leuke souvenirs ga je naar de 100 Yen-shop. Zoals de naam al doet vermoeden zijn bijna alle items die er worden verkocht Y100 (€ 0,85). Het is een keten dus er zijn meerdere filialen, ook in Tokyo, en elk filiaal heeft andere items. Er zit veel goedkope rotzooi tussen maar je kunt er ook prachtig Japans servies kopen. Ik kocht slechts een paar schotels en kommetjes maar je kunt hier een compleet servies kopen mits je een grote koffer bij je hebt!