Shop till you drop

Dubai zou Dubai niet zijn zonder de grootste shoppingmalls ter wereld. De Dubai Mall bij de Burj Khalifa is met 1200 winkels, een aquarium en een bioscoop de grootste van allemaal. Én er is een indoor schaatsbaan.
Sta je liever op de lange latten terwijl het buiten 40 graden is? Ga dan naar de Mall of the Emirates, die naast talloze winkels de grootste indoor skibaan heeft en waar je oog in oog kunt staan met een kolonie pinguïns.

Een van de mooiste en meest luxueuze warenhuizen van Dubai is de Wafi Mall. Kijk op de begane grond hoe de ene na de andere Lamborghini, Bentley of Rolls Royce aan komt rijden. Hier shoppen de rijken der aarde luxe merken zoals Cartier, Tiffany en Rolex.
Beneden in de Wafi Mall komen Emerati en westerlingen samen om te genieten van traditionele Arabische hapjes in het restaurant van Khan Murjan. Er wordt Arabische thee geschonken en er is live muziek waar de bezoekers graag op meeklappen en kinderen spontaan van gaan dansen.

Houd je niet van Arabisch eten dan is dat geen enkel probleem. In elk winkelcentrum zijn enorme foodcourts waar je werkelijk alles kunt krijgen. Van pizza, sushi en hamburgers tot Noord Hollandse zeevis!

Een kleiner winkelcentrum is de Souk al Bahar, via een brug verbonden met de Dubai Mall. Hier vind je traditionele artikelen zoals tapijten, lampen, vazen en kleding. De restaurants van deze souk zijn direct aan het water waar elke avond om 18:00 uur de indrukwekkende fonteinenshow plaatsvindt. Tijdens een 3 minuten durende lichtshow danst de Dubai Fountain op maat van de muziek die over het water schalt.
Probeer voor aanvang van de show een tafeltje te bemachtigen op een van de terrassen om dit spektakel te bewonderen. Het is hier altijd gezellig druk, niet alleen toeristen maar ook Emirati komen hier graag bijeen om van de show te genieten.
Een overzicht van alle shoppingmalls vind je hier www.allesoverdubai.info/shopping-malls