Poederig roze

Wuivende palmbomen, knisperend poederzand en een eindeloze turquoise zee, daarvoor ga je naar Barbados. Hier kun je je hart ophalen als je een strandliefhebber bent. Er zijn maar liefst 60 stranden op een eiland dat 4,5 keer groter is dan Texel. De 3 mooiste Must Visit stranden op een rij.

Crane Beach in het zuidoosten van Barbados heeft het fijnste roze(!) poederzand ooit gevoeld en behoort daarom terecht tot een van de mooiste stranden ter wereld. De naam Crane (kraan) is gekozen vanwege de hijskraan die in vroegere tijden scheepsladingen omhoog tilde. Je hebt boven dan ook een fenomenaal uitzicht op de kliffen en het strand. En je hoeft niet te klimmen om het uitzicht te bewonderen, er is een glazen lift die je naar boven en beneden brengt. Met een regelmatige golfslag is dit de ideale plek om te zwemmen en te boogieboarden.

Het idyllische Heywoods Beach, aan de noordwestkust is een van de langste stranden van Barbados. Goudkleurig zand, tropische fauna, kalkstenen rotsen en een aangename kalme zee maken dit een ideaal strand voor families. Terwijl je kinderen kunnen spelen in het ondiepe water tussen de rotsen lig jij te relaxen met een boek in de schaduw van een palmboom. Je kunt hier snorkelen, zwemmen en je vergapen aan voorbijvarende (zeil)boten.

Het prachtige Bathsheba Beach met de beroemde rots die als een paddenstoel uit zee oprijst is meer een strand om naar te kijken dan om in de zee te zwemmen. Door de flinke wind aan de oostkust is hier een flinke golfslag en zijn er sterke onderstromen. Als je toch de zee in wilt, ga dan tijdens het laag getijde en let goed op de (onder)stroming. Ideaal voor surfers en uitermate geschikt voor een picknick of wandeling over het strand.

De Caribische Zee is natuurlijk de plek bij uitstek om te snorkelen en te duiken. Op veel stranden kun je met je snorkel zo de zee in lopen, maar wil je iets bijzonders zien maak dan een georganiseerde snorkel trip die je meeneemt naar de mooiste afgelegen plekken waar je de mogelijkheid hebt om tussen de zeeschildpadden te zwemmen.

Ben je geen waterrat maar wel nieuwsgierig naar het zeeleven dat zich onder water afspeelt? Dan is de Atlantis Submarine de oplossing voor jou. Deze onderzeeër neemt je mee naar een diepte van maar liefst 45 meter en schuimt de zeebodem af zodat jij droog blijft maar toch de wondere onderwaterwereld kunt bewonderen. www.barbados.atlantissubmarines.com

Met dank aan www.visitbarbados.org