Luilekkerstrand

Om mijn reis af te sluiten heb ik een paar dagen doorgebracht aan het strand in SANUR. Vanaf deze kustplaats reis je per boot door naar de eilanden NUSA PENIDA, NUSA LEMBONGAN en de GILLI’S.

Eerlijk gezegd had ik hier niet veel van verwacht, maar ik werd prettig verrast door de relaxte vibe, een aangenaam wit strand en hier en daar echt leuke adresjes om te eten.

SOUVENIRS SHOPPEN
Langs het lange zandstrand loopt een smalle betegelde weg die dienst doet als boulevard. In de late middagzon fietsen lome toeristen hier gemoedelijk op gehuurde, gekleurde fietsen met draadmandjes. In de hoofdstraat vind je supermarkten, restaurants, bars en de gebruikelijke souvenirwinkels. Eén winkel sprong eruit en dat is MAGITA HOME DECO. Voor Balinese begrippen wel wat aan de dure kant maar je kunt er in ieder geval inspiratie opdoen. Gekleurde gevlochten manden, dromenvangers met veren en kroonluchters gemaakt van houten kralen vind je in het assortiment. Iets verderop in de straat vind je deze trouwens ook, in de kleine winkeltjes van de lokale verkopers. Iets minder mooi afgewerkt maar wel voor een fractie van de prijs. Ik kocht daar een prachtige kroonluchter met zwart gelakte houten kralen voor €24.

Lekker (en goedkoop) eten doe je bij warung LITTLE BIRD. Ontbijt, lunch of diner. Én ze hebben lekkere koffie, wat een zeldzaamheid is op Bali. Met Bob Marley uit de speaker voor het ultieme vakantiegevoel. Eén nadeel; ze hebben geen wifi.

Het kleine hipsterzusje THE OWL, even verderop in de straat, heeft dat gelukkig wel. Hier eet je een healthy ontbijt of lunch. De smoothie bowl met huisgemaakte granola, yoghurt, vers fruit en kokossnippers zijn het lekkerst hier.

STRANDHANGEN
Kortom Sanur is een leuke bestemming voor een paar dagen strandhangen voordat je weer naar huis vliegt. Je kunt er nog je laatste souvenirs inslaan en genieten aan een breed zandstrand, waar een lekker briesje staat. De zee is er rustig zodat je hier makkelijk kunt zwemmen. Als de zon achter de bergen verdwijnt kleurt de zee van lichtblauw naar lila en paars. Geen zonsondergang in zee, maar spectaculair is het wel!

Leuke adresjes in ULUWATU vind je HIER