Limonade uit een jampot

Een flinke wandeling vanaf het centrum brengt je naar de gezellige Wine Food Market, aan de andere kant van de rivier. Langs de Moldau rivier loop je dit in ongeveer 25 minuten. Of neem de gele lijn van de metro, dan ben je er al in een paar haltes.

De Wine Food Market is een kleine ‘foodhall’ met een aantal Italiaans georiënterde keukens. In het midden staan lange houten tafels in een modern en licht interieur. Je kun er drankjes bestellen bij de bar, vleesgerechten bij de grill, pizza uit de steenhoven of een pasta, al dan niet met verse vis. Voor de lekkere trek is er een bakkerij met heerlijke Praagse zoetigheden.

De menukaarten liggen op tafel, bestellen doe je bij de desbetreffende keuken waar je gelijk afrekent. Na betaling krijg je een grote houten lepel mee waar een nummer op staat. Deze plant je in de karaf op tafel zodat de vriendelijke bediening je snel weet te vinden om je bestelling op te dienen.

De prijzen zijn hier iets hoger dan in andere restaurants maar de pizza’s zijn gigantisch, de sfeer is er relaxed en de wijnkaart is indrukwekkend. Én je drinkt hier unieke zelfgemaakte limonade geserveerd in een glazen pot.

Hier kun je je prima een paar uur vermaken om te genieten van een smakelijke maaltijd in een ongedwongen sfeer. www.winemarket.cz

Met dank aan www.czechtourism.com en www.mijnpraagtours.nl