Infinity cool

Van de duizelingwekkende kliffen op schiereiland ULUWATU en het spirituele kloppend hart van UBUD tot aan de picture perfect witte zandstranden van NUSA PENIDA. Ontdek de pure schoonheid van de rijstvelden, drink uit een kokosnoot en relax op een van de vele stranden die dit eiland rijk is. Of je nu een yogi, avonturier, hipster of natuurliefhebber bent, Bali is voor iedereen.

HEILIG
Het allereerste wat mij opvalt in Bali is hoe religieus en respectvol de Balinezen zijn. Omdat het grootste gedeelte van de bevolking Hindoe is, zie je overal vrolijk gekleurde offertjes op straat. Er wordt geen dag overgeslagen om de goden te pleasen. De offers bestaan uit kleine, van palmblad gevlochten, mandjes gevuld met bloemen, planten, koekjes en soms een sigaret(!). Onder begeleiding van veel wierook worden de offers in een speciaal daarvoor bestemd stenen huisje gelegd. Of op de stoep, boven een deur of midden op een druk kruispunt. Om vervolgens platgereden te worden door het scooter verkeer of te worden aangevreten door honden, kippen en vogels.

SURF’S UP!
Mijn trip door Bali begon in het zuiden van schiereiland PECATU, in Uluwatu. bij BINGIN BEACH om precies te zijn. Omdat de afstand tussen de dorpen en stranden hier vrij groot is, is het aan te raden om een scooter te huren. En bereid je voor op wat klimwerk. De stranden in dit gebied bevinden zich flink wat meters lager en de weg er naartoe vereist wat inspanning. Maar oh, wat is de beloning groot! Op het niet al te drukke strand van Bingin hangt een relaxte sfeer. Omdat hier een flinke golfslag is, staat dit gebied bekend als SURFERS PARADISE. Vanuit de hele wereld komen surfers hier naartoe om hun skills in praktijk te brengen.

OVERAL VEGA
De meeste restaurants, cafe’s en guesthouses vind je aan de rotspaden langs de klif. Maar er zijn ook flink wat leuke opties boven aan de weg, zodat je niet steeds naar beneden hoeft te klauteren. Een leuk adresje is de CASHEW TREE. Dit buitenrestaurant heeft een aparte bar en serveert lekkere (vega) snacks, gezonde fresh juices en lekkere curry’s. De sfeer is er net als op het strand; relaxed, laid back en soms met live muziek die prima te pruimen is.

Vanaf Bingin Beach scooter je in 10 minuten naar PADANG PADANG BEACH. Dit kleine strand kenmerkt zich door een imposante rots die uit de zee oprijst. De klim naar beneden is hier minder ingewikkeld want langs de rotsen is een trap aangelegd. Let wel op je zonnebril, telefoon en andere accessoires want er huist een kolonie nieuwsgierige apen die hondsbrutaal zijn.

Geen zin in al dat zand tussen je tenen? Boven aan de weg kun je bij BLUE HEAVEN HOTEL een dagje in luxe luieren aan een heuse infinity pool. Je betaalt 100k (€6) om aan het zwembad te liggen. Geen slechte deal voor hele een dag. En het uitzicht is onbetaalbaar!

Leuke adresjes in CANGGU vind je HIER