In de mix

De traditionele klederdracht van Maleisië is kleurrijk en opgewekt, net als de bevolking zelf. Lange rokken en gewaden, haarornamenten en exotische accessoires gemaakt van authentieke stoffen zetten de toon. De handgemaakte stoffen worden niet alleen gebruikt voor kleding, ook souvenirs en woonaccessoires worden zorgvuldig gemaakt van batik stoffen.
Deze ambachtsvorm is tot op heden een wereldwijd bekende manier om diverse stoffen te bedrukken. Voor de ware liefhebber is een bezoekje aan de batik fabriek dan ook een absolute must. Hier zie je hoe de materialen bewerkt worden en shop je de mooiste met de hand beschilderde stoffen. jadibatek.com/index.php/en

Voor de liefhebber van de Aziatische keuken is Kuala Lumpur een walhalla. De keuken van Maleisië is namelijk een rijke mix van heel Zuidoost-Azië. Chinees, Indiaas, Indonesisch en Thais maar ook Nepalees en Koreaans zijn culinaire invloeden die je terug proeft in het eten. Elke wijk heeft zo zijn specialiteit. En op elke hoek van de straat kun je natuurlijk terecht voor exotische kleine hapjes die ook nog eens spotgoedkoop zijn. Probeer de nasi lemak, in kokosmelk gekookte rijst met ansjovis, ei, komkommer en sambal of een traditionele lemang, kleefrijst met kokos, gekookt in uitgeholde bamboe en geserveerd op een bananenblad.
Geen maag voor exotische rijsttafels en pittige curry’s? Dan zijn er nog tal van westers georiënteerde restaurants en hotels waar je terecht kunt voor een Frans, Italiaans of Spaans menu.