Hemelse kreeft

Uiteindelijk ga je naar Gambia voor het tropische klimaat, de uitgestrekte gouden stranden en om bij te komen van het (koude) hectische Nederland. De resorts hebben een eigen privé strand maar wil je niet elke dag hetzelfde uitzicht op de oceaan, dan zijn er altijd andere stranden in de buurt om te chillen. Ga bijvoorbeeld met de taxi naar Rainbow Beach waar je heerlijk kunt zonnen en lunchen bij Beach Bar Sanyang. De kreeft is er to die for. Met 800 Dalasi (€ 17) wel het duurste op het menu, maar verser dan dit krijg je hem niet en het uitzicht op zee is onbetaalbaar.

Het restaurant van Kunta Kinteh heeft de heerlijkste curry. Met garnalen, kip of vegetarisch en keuze uit rijst of friet. Én lekker spicy, maar gelukkig niet zo dat je mond in brand staat. www.kuntakinteh.com

Verder kun je, als je buiten je resort gaat, altijd terecht in de gezellig Senegambia Strip. Hier komen de lokale bevolking en toeristen samen om te eten, te drinken en eventueel een dansje te wagen als de nacht valt. Onze keuze ging uit naar Ali Baba, waar je de heerlijkste traditionele Yassa (stoofpot) of Domodo (curry op basis van tomaat en pinda’s) eet voor niet meer dan een paar euro. Niet zo avontuurlijk ingesteld qua eten? Dan kun je hier ook terecht voor een pizza, sandwich of hamburger.