Graaf je eigen spa

Vanaf Auckland rijd je met de auto in ongeveer 4 uur naar het Coromandel-schiereiland. Een idyllische rit door de bergen en langs een indrukwekkende kustlijn. Veel Nieuw-Zeelanders hebben hier hun vakantiehuisje, maar hotels en B&B’s zijn er volop.
Wij waren in Kuaotunu met een kilometers lang (bijna) verlaten strand. Vanuit Kuaotunu is het mogelijk om verschillende dagtrips te maken naar nabij gelegen baaien of stranden.

Een absolute must is Cathedral Cove op een uur rijden vanaf Kuaotunu. Daar vind je een hagelwit strand met uitzicht op de enorme rots Te Hoho, die statig uit zee oprijst. Links van het strand ligt de beroemde Cathedral Cove. Door de eeuwen heen heeft zich een natuurlijke doorgang gevormd naar de baai ernaast. Bereid je wel voor op een flinke wandeling van 45 minuten steil naar beneden. Maar het is zeker de moeite waard!

Ook leuk als dagtrip vanuit Kuaotunu is Hot Water Beach. Tussen eb en vloed kun je hier een kuil graven in het zand waardoor het warme water naar boven komt en zo een zwembadje vormt. Toeristen en locals baden in dit thermale water afkomstig uit natuurlijke bronnen. Tip: Zoek van tevoren uit hoe laat het tij is zodat je op tijd kunt beginnen met het graven van je eigen spa voordat het wordt weggespoeld door het opkomende water. www.mercurybay.co.nz/activities/hotwaterbeach.php