Goud pinnen

Alles, maar dan ook werkelijk álles kan in Dubai. Van Indoor skiën of schaatsen terwijl het buiten 40 graden is tot diepzeeduiken in een reusachtig aquarium of een regenwoud bezoeken. Niets is te gek voor dit emiraat waar in de jaren 60 het zwarte goud werd ontdekt.

Voordat in Dubai de olie uit de grond kwam was het emiraat gericht op (parel)visserij. In 1990, 30 jaar nadat de olie werd gevonden, werd het hedendaagse Dubai gebouwd. Slechts 10% van de oorspronkelijke bevolking woont er nog maar zij wonen er gratis en betalen geen belasting.
Naast Emirati en expats wonen er veel immigranten uit o.a. India, Pakistan en de Filipijnen. Zij werken zich een slag in de rondte om de superrijken der aarde van alle gemakken te voorzien om zo een graantje welvaart mee te pikken. En de Rich & Famous betalen maar wat graag forse bedragen voor de extravagante luxe die Dubai te bieden heeft.

Westerse toeristen worden in Dubai met open armen verwelkomd. Als vrouw kun je gerust in een T-shirt over straat en zelfs in korte broek. Wil je een moskee bezoeken dan gelden er strengere regels, houd dan in ieder geval je schouders en knieën bedekt.
Emerati gaan bijna allemaal traditioneel gekleed. Mannen dragen een witte kandora of dishdasha met op het hoofd een ghutra. De vrouwen zijn van top tot teen gesluierd. Maar niet zonder Louis Vuiton of Chanel tas aan haar arm. En een bijpassende zonnebril van een duur merk.

Dubai is ontzettend veilig en als vrouw kun je gerust alleen over straat, ook ‘s avonds laat. Er is weinig criminaliteit omdat daar hele hoge straffen opstaan. Alcohol wordt alleen geschonken in grote hotels en clubs.

Een letterlijk hoogtepunt om te bezoeken is de Burj Khalifa. Deze wolkenkrabber is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Een supersnelle lift brengt je in 69 seconden naar de 124ste verdieping. Op de top heb je een spectaculair uitzicht op het kunstmatige palmeiland en het project ‘The World’, de opgespoten eilanden in vorm van onze wereld.
Leuk detail, op de bovenste verdieping van de toren staat een heuse goud-ATM. Hier kun je met je creditcard een goudstaafje uit de machine ‘trekken’.