Geisha-selfie

De prachtige Sensoji Tempel is een van de bekendste en oudste boeddhistische tempels van Tokyo. Hier komen pelgrims, monniken en buurtbewoners naartoe om de goden te eren door offers te brengen.

Alhoewel deze tempel een van de meest toeristische trekpleisters van Tokyo is, is het zeker een bezoek waard. Je kunt er het hele jaar (gratis) naartoe, zowel overdag als in de avond. Als je het tempelcomplex betreed zijn er aan beide kanten van de boulevard kleine stalletjes waar je souvenirs kunt kopen zoals sleutelhangers, waaiers en prachtige theeblikken. Ondanks dat het hierdoor erg toeristisch aandoet geven de rook van honderden wierrookstokjes en indringende tonen van de gong het geheel een mystieke sfeer.
Ook onder Japanners is de tempel populair. Meisjes in traditionele geisha kleding bezoeken de tempel, druk selfies makend voor de ingang, waar een kolossale lampion de entree aanduidt.

Volgens eeuwenoud gebruik was je eerst je handen met een waterkom aan een steel alvorens de tempel te betreden. Enorme trappen leiden je naar de shrine, het heilige altaar waar offers worden gebracht. Deze Asakua shrine is wel de meest interessante van allemaal. Als je geluk hebt maak je hier zingende monniken mee die, begeleid door een immense gong, op lage toon gebeden chanten. Het gezang wordt overstemd door het gerinkel van muntstukken en het schudden van stokjes in een houten koker. Beiden onderdeel van een veelzijdige traditie om gebeden het universum in te sturen.
De tempel bevindt zich in de wijk Asakusa en je komt er o.a. met de Ginzalijn en Asakusalijn. Uitstappen op Asakusa Station.