Food for thought

Inmiddels staat Zanzibar bij de meeste tour operators wel op de kaart. Terwijl je in je luxe hotel verblijft en alle dagen chillend aan het strand doorbrengt kun je zomaar vergeten dat Afrika een derde wereld land is. Ik ging op bezoek bij Ellen van de stichting More Africa en was diep onder de indruk. Ellen heeft zich met haar stichting gevestigd op Zanzibar en zet zich in voor kinderen met een fysieke of verstandelijke handicap. Ellen heeft een school opgericht waar deze kinderen speciaal  onderwijs kunnen volgen.

Bij Ellen ontmoette ik Zamda. Zamda heeft een verstandelijke handicap en is bijziend. Op de reguliere school waar zij naartoe ging werd zij gepest en geslagen omdat ze niet goed mee kon komen met de andere leerlingen. More Africa heeft haar een bril gegeven en nu gaat zij elke dag met veel plezier naar Ellens school!
Zamda’s moeder helpt Ellen met het naaien van tassen en andere accessoires die via de stichting verkocht worden. De opbrengsten gaan direct naar de stichting ten behoeve van de school.

Wil je als vrijwilliger aan de slag in Zanzibar? Op de website van More Africa kun je lezen wat je voor de stichting zou kunnen betekenen. www.more-africa.com