En God gaf een tattoo

Canggu, oftewel HIPSTER PARADISE. Voor wie wil zien en gezien wil worden is dit the place to be. Het is niet moeilijk om hier een gezonde maaltijd te scoren in een hippe tent. Ontbijt, lunch of diner, al dan niet vegan, lekker eten doe je hier. Een SMOOTHIE BOWL als ontbijt, toast met avocado als lunch en een vegaburger als avondeten. Niet zo van de westerse food hypes? Er zijn ook tal van WARUNGS (Indonesisch restaurant) om van de lokale keuken te kunnen genieten.

Omdat de zee hier niet zo wild is (maar surf genoeg) is dit de ideale plek om te beginnen met je eerste surfles. Voor de niet surfers zijn er talloze spa’s, cafe’s, winkels en strandtenten om je te vermaken. Als je even weg wilt van alle drukte van de hoofdstraten, sla dan een zijstraat in en je staat wonderwel midden in een rijstveld. Of doe een rustgevende yogales aan het strand, terwijl de zon langzaam opkomt.

GRATIS TATTOO
Ooit overwogen om een tattoo te laten zetten in Bali? Dan kun je terecht bij DEUS EX MACHINA. Deze motorbike georiënteerde flagstore is cafe / restaurant / tattooshop met elke dag van de week een thema. Met jawel, op dinsdag Tattoo Tuesday! Dan worden er gratis tattoos verloot. Yep, gratis. Je betaalt Rp115.000 (nog geen €7) voor een diner dat bestaat uit taco’s en een drankje. Je krijgt een nummer en tussen 15:30 en 17:30 worden de nummers geloot en ben je misschien een van de gelukkigen om een tattoo te scoren. De voorwaarde is dat je zelf het ontwerp hebt gemaakt en het niet meer dan 30 minuten werk is. Wel even reserveren van tevoren. Easy does it! DEUSCUSTOMS.COM

Leuke adresjes in UBUD vind je HIER

HET ECHTE BALI
Om aan de hectiek van het westers georiënteerde Canggu te ontsnappen kun je een scooter of taxi nemen naar PURA TANA LOT. Deze tempel, gebouwd op een rots midden in zee, is voornamelijk spectaculair omdat je hier de ruige golven tegen de rotsen kunt zien slaan. Het is een half uurtje rijden vanaf Canggu en ook al is deze plek bijzonder toeristisch, hier ervaar je de mystieke kant van Bali die ik mistte in Canggu en Uluwatu.