Cocktail uit een emmer

Bangkok is groot en heeft zoals veel steden verschillende wijken die allemaal hun charme hebben. Mijn favoriete wijk is Banglamphu en dan met name de buurt bij de Khao San Road. Deze straat met backpackers vibe is het kloppend hart van de bruisende buurt bij de Chao Praya rivier. Hier ontmoet je medereizigers uit de hele wereld. Eigenzinnige hippies, koppels, jong, oud, vriendengroepen en heel veel solo-reizigers domineren het straatbeeld van de wijk die voornamelijk bestaat uit marktstallen, café’s, restaurants en straatverkopers. Het kan hier wel druk zijn en dan vooral ‘s avonds en in het weekend, als de restaurants harde (live) muziek over straat laten schallen om bezoekers te trekken.

Hier koop je voor een paar bath nog wat laatste kleding voor op reis, souvenirs voor thuis en laat je je verwennen met een massage of wimperextensions in een van de beauty salons.
En niet te vergeten de kleine cocktailkarretjes op straat, met lampjes en muziek, waar je cocktails kunt drinken terwijl je op een emmer zit. De beruchte ‘bucket’ is er een om voor op te passen. Een kleine emmer gevuld met Red Bull, Sang Som (Thaise whiskey) en frisdrank deel je met je (nieuwe) vrienden en drink je met een rietje.

Een prima hotel om te overnachten is D&D Inn, aan de Khao San Road. Sympathieke prijzen voor aangename kamers met een prima ontbijt in de binnentuin. Vraag een kamer aan de achterkant van het hotel als je een lichte slaper bent. Het kan (in het weekend) nogal lawaaierig zijn aan de Khao San Road. Van dezelfde eigenaren is het goedkopere Lucky House, voor zowat de helft van de prijs, wat de low-budget reiziger meer zal aanspreken. Vanaf 400 baht (€ 10) kun je hier een basic kamer verwachten, al dan niet zonder raam, een zoals Leonardo DiCaprio had in de film ‘The Beach’. Maar hee, je komt er toch alleen om te slapen, dus als je kosten wilt besparen dan is dit een prima optie.

Het Dang Derm hotel met prijzen die iets boven het tarief van D&D Inn liggen is mijn favoriet. Hier kom ik al jaren en het is een easy-going hotel met comfortabele kamers die net iets luxer uitgevoerd zijn. Dat merk je aan de afwerking, decoratie (zwartwit fotobehang aan de muur), klein balkon en een regendouche. www.khaosanby.com

Maar er zijn volop hotels rondom de Khao San Road. Er is altijd wel iets te vinden voor rond de € 10 per nacht. En de meeste hotels hebben een dakterras. Heerlijk om aan het einde van de middag bij het zwembad te chillen met een Singha biertje in de hand, te wachten op de zonsondergang met het gemoedelijke geruis van de stad op de achtergrond.