Club Tropicana

Na mijn rondreis mag ik twee dagen bijkomen in een luxe resort in Varadero. Varadero is een schiereiland aan de noordkant van het eiland. Deze plek is enkel ingericht voor het toerisme, wat op dit moment de grootste inkomstenbron van Cuba is. Hier staan de grote hotels en luxe all inclusive resorts. En allemaal gelegen aan een turquoise zee, wit poederzand en talloze palmbomen. Deze paradijselijke plek is om te ontspannen.

Omdat ik op persreis ben krijg ik de op een na grootste suite van het resort. Direct naast de presidentiële suite, die de grootste en meest luxe is. Een van de voordelen van journalist zijn! Mijn kamer heeft een riante badkamer, een aparte hal, een enorme kamer en een balkon met vrij uitzicht op zee. Én een eigen espresso machine! Veel tijd om van deze luxe te genieten heb ik niet want er staat veel op het programma.

Per catamaran bezoek ik het nabij gelegen bountyeiland Cayo Blanco. Met nóg witter zand en een zee die zo helder lichtgroen is dat mijn ogen er van gaan knipperen.
Deze locatie is perfect voor een lunch van gegrilde gamba’s, verse vis en kreeft. Om daarna een powernap te doen op het strand, in de schaduw van een palmboom. Hoe simpel kan genieten zijn.