Bounty eiland

Voor het bounty eiland gevoel reis je af naar Sihanoukville, het uiterste zuiden van Cambodja. Vanaf deze kustplaats neem je een veerboot naar een van de eilanden. De meest bezochte zijn Koh Rong en Koh Rong Sanloem. En er is keuze voor ieder budget. Heb je wel iets te besteden dan kun je er in een luxer resort slapen. Ben je een ‘zo-goedkoop-mogelijk-slapen-type’ dan valt er ook genoeg te kiezen. Houten hutten op palen aan het strand zijn er in overvloed. En het uitzicht op zee krijg je er gratis bij!

Op het moment van schrijven ligt Sihanoukville bedolven onder een dikke rode stoflaag. Tientallen silhouetten van hijskranen tekenen zich af aan de horizon. Waar je ook kijkt, overal zie je vrachtwagens af en aan rijden, bouwmateriaal op straat liggen en hardwerkende bouwvakkers. Hier wordt een ontelbaar aantal dikke hotels uit de grond gestampt.

Niet de meest inspirerende plek om te vertoeven dus, op dit moment. Maar als je er toch bent, bezoek dan de overdekte Phsar Leu Market, midden in het drukke centrum. Een typisch Aziatisch markt; stoffig, chaotisch en verdeeld in secties groente, fruit, vlees, vis en kleding.

Voor lekker Khmer eten ga je naar Manoha, een simpel maar aangenaam familie restaurant met uitstekende keuken. Er heerst een gemoedelijke sfeer en moeders kookt er lustig op los. Het ligt aan Serendipity Beach Street, dezelfde straat die je naar de terminal van de veerboten leidt. www.facebook.com/restaurant.manoha