Blijmoedige boeddhisten

Wie voor de eerste keer naar Bangkok afreist zal overdonderd worden door de geuren, kleuren en een tropisch klimaat alsof je in een warm bad stapt. Voor de meeste bezoekers is Bangkok een beginpunt van een lange reis door Zuidoost-Azië of om door te reizen naar een van de vele bounty eilanden die Thailand rijk is. Ik heb beide gedaan maar ga aan deze hoofdstukken aandacht besteden aan wat je allemaal kunt doen als je een paar dagen verblijft in Bangkok.

Er valt namelijk genoeg te beleven in en rondom deze wereldstad die ook wel het New York van het Oosten wordt genoemd. Om te beginnen zijn er de toeristische attracties om te bezoeken zoals het Koninklijk Paleis, Wat Pho, met de imposante liggende boeddha en de Wat Arun, een hoog Khmer bouwwerk versierd met mozaïek van Chinees porselein.
Je kunt er winkelen in grote shoppingmalls of je onderdompelen in de bedrijvige drukte van China Town.
Omdat de Thai zulke vriendelijke en goedmoedige boeddhisten zijn is het heel easy om hier (alleen) rond te te reizen. En ook nog eens spotgoedkoop. Het meeste geld ben je kwijt aan je internationale vlucht. Eenmaal aangekomen hoeft overnachten en eten niet veel geld te kosten.

Toer rond in een tuk-tuk, eet waar dan ook op straat de heerlijkste pad thai, (vegetarische) loempia’s en mijn absolute favoriet,  de banana-pancake. Deze kleine crepes met banaan, gezoete melk en chocoladesaus worden bereid op een straatkar en zijn om je vingers bij af te likken. En dit lekkers kost nog geen 50 baht (€ 1,29)!