Beschermende kokos

In Kuala Lumpur valt veel te beleven. Naast de bekende Petronas Twin Towers is een bezoek aan de nationale moskee een absolute must. In de weelderige tuin rondom de moskee vind je fonteinen en waterbassins. De moskee is voor iedereen toegankelijk, maar gepaste kleding is gewenst. Bij de ingang krijg je een lila gewaad omwikkeld, zodat je in couleur locale opgaat in de sfeer van de omgeving. Droom weg aan het water, of maak een helende wandeling door dit prachtige bouwwerk uit 1001 nacht.

Wil je jezelf onderdompelen in de hectiek van de stad ga dan naar China Town en Little India om te winkelen. Voor een heerlijk oriëntaalse maaltijd ga je naar het Nepalese en Koreaanse gedeelte van deze multiculturele stad. Mocht je nog een uurtje of wat overhebben in Kuala Lumpur bezoek dan vooral de Lake Gardens vlakbij het oude treinstation en kom even helemaal tot rust in de vlindertuin en het vogelpark. www.klbotanicalgarden.gov.my

Even buiten Kuala Lumpur vind je de Batu Caves, een 100 meter hoge grot uit puur graniet. Als je bent bijgekomen van de 272 treden omhoog word je verwelkomd door apen, vleermuizen en hindoes in kleurrijke sari’s. Even verder in de Cathedral Cave zie je een spectaculair vergezicht naar de open lucht. Deze grot is een heilige plek voor hindoes waar zij zich graag laten zegenen door een tika op het voorhoofd te laten zetten door een heilige. Deze rode stip op het voorhoofd beschermd de drager ervan. De tika komt in vele vormen, van een rode stip tot witte strepen en wordt op feestdagen versierd met kokos.