Beauty en de Nerd

De leukste en wellicht meest tot de verbeelding sprekende straat in Tokyo is Takeshita Street in de wijk Harajuku, Shibuya. Hier domineren hippe (tweedehands) winkels, neon verlichting en trendy Japanners het straatbeeld. Dit is the place to be om een Kawaii meisje te spotten. In het weekend komen zij, uitgedost als manga pop, hier om te winkelen en te flaneren. Je komt hier met de Yamanotelijn, uitstappen op Harajuku station.

Vanaf Takeshita Street is het niet zo ver lopen naar Cat Street, een grote winkelstraat met hippe warenhuizen en luxe winkels waar designers zoals Vivienne Westwood zich hebben gevestigd.
Neem zeker een kijkje in het design warenhuis Laforet. Hip winkelpersoneel met roze haren, gekleurde kniekousen en blokhakken geven aan wat er op dat moment hip & happening is op het gebied van trends en fashion. www.laforet.ne.jp/en/

Natuurlijk moet je ook even naar Shibuya Crossing. Dit beroemde kruispunt heeft maar liefst 5 zebrapaden en is een van de drukste kruispunten ter wereld. Hier steken duizenden mensen tegelijk over. Ook hier is het leuk om in de buurt rond te lopen. Je zult versteld staan van wat je allemaal tegenkomt. Ik was onder de indruk van de kleine (roze ingerichte) dierenwinkels waar pluizige hondjes met smart wachten om geadopteerd te worden.

Akihabara, oftewel Geek Town, is een must-visit. Hier komen de jongetjes naartoe om electronica, computergames, manga en gadgets te kopen. Dit kun je met recht Nerd Town noemen. Overal waar je kijkt zie je immense reclameborden met manga en uit elke winkel bliepen de elektronische geluiden je tegemoet. Uiteraard zijn Nintendo en Sega hier ook goed vertegenwoordigd. Je komt hier met verschillende lijnen, uitstappen op Akihabara Station.