Droomzomer

Tijdens de grote shows in Parijs en Milaan werd al snel duidelijk dat een van de grote trends voor het zomerseizoen de bloemenprint is. Met de lente in aankomst dromen wij nu al van de zomer. Niets stemt immers zonniger en vrolijker dan gekleurde bloemenprints all-over. Het Belgische Essentiel heeft deze trend omarmd en de lente- en zomercollectie bestaat uit lieflijke jurkjes en stoere gebloemde jasjes. Essentiel heeft 2 winkels in Amsterdam. Een in de gezellige 9-straatjes, in de Hartenstraat en een in de Utrechtsestraat.

India in Bangkok

Het Indiase moleculaire restaurant Gaggan is dit jaar alweer verkozen tot beste restaurant, niet alleen van Thailand, maar van heel Azië. De constante ontwikkelingen en het creatief omgaan met ingrediënten, door ze keer op keer op een andere manier te presenteren, heeft het restaurant populair gemaakt. De Indiase chef Gaggan Anand kwam in 2007 naar Bangkok en is nooit meer weggegaan. En dat is maar goed ook, anders was dit restaurant in Bangkok er waarschijnlijk niet geweest. Ik weet wel waar ik ga eten als ik weer in Bangkok ben. www.eatatgaggan.com

Bloem explosie

Nog een merk waar we blij van worden. Het Skandinavische Gustez heeft de bloementrend ook ingezet voor het seizoen. Voor nu zien we voornamelijk bloemenprinten in sobere kleuren als bruin, oranje en donkerblauw. Maar de zomer wordt licht en luchtig met soepele stoffen in pasteltinten. Omdat je op reis ook weleens iets anders aan wilt trekken dan je dagelijkse kloffie. In Nederland te koop bij de Bijenkorf of online via o.a. Zalando.

Camping vs. nachtclub

Boodschappen doen in je badpak lijkt me niet echt iets wat je dagelijks zult doen. Tenzij je je vakantie op de camping aan het vieren bent. De nieuwe collectie badkleding van Ted Baker doet echter anders vermoeden. De badpakken zijn uitgevoerd met mooie kanten details. En daarom beter geschikt om na een dagje zon, zee en strand als bovenkleding te gebruiken. Te koop bij de Bijenkorf en in de winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam.